Preskočiť na obsah

Posedenie pri hudbe spojené s grilovaním

  K letu určite patria aj grilovačky. A preto po úspešnej minuloročnej grilovačke obecný úrad , Únia žien a Jednota dôchodcov v Adamovských Kochanovciach zorganizovali 26. júla 2009 o 16,30 hod. ďalšie vydarené podujatie s názvom „ Posedenie pri hudbe spojené s grilovaním". O dobrú náladu sa až do večerných hodín postarala už nám dobre známa skupina Syntetis.

Ku grilom sme pozvali osvedčeného špecialistu kuchára Pavla Capáka a grilovačka sa mohla začať.

Tento rok sme sa rozhodli pre grilovanie rýb. Grilovali sa dva druhy na tri spôsoby a k tomu samozrejme patrili aj rady od kuchára ako pri príprave treba postupovať.

     Účastníkov postupne pribúdalo, k čomu určite prispelo aj ustálené počasie a možno aj lákavá vôňa, ktorá sa šírila navôkol. A keď bolo všetko hotové a porcie naservírované, niet čudo, že sa všetci pustili s chuťou do jedla. O tom, že jedlo bolo vynikajúce svedčilo aj vyjadrenie pochvaly kuchárovi.

     V dobrej nálade sa účastníci bavili pri rezkých tónoch hudby 80-tych rokov až do zotmenia. 

 

Pre tých, ktorí si rady pripravia grilované špeciality aj sami prikladáme nasledovné recepty:

Pangasius na citrónovom masle

Očistený pangasius potrieme citrónovým maslom, ktoré si pripravíme nasledovne:

Do rozpusteného masla  pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vytlačíme šťavu z citróna, osolíme, pridáme biele korenie. Na grilovaciu panvicu dáme trocha oleja uložíme ryby a pečieme po oboch stranách asi 5 minút. Podávame so surovými alebo restovanou zeleninou, varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Grilovaný pstruh

Očisteného pstruha nasolíme bylinkovou soľou, bielym alebo čiernym korením a drveným sušeným rozmarínom. Zalejeme olejom a necháme odležať asi 30 minút. Potom ho naplníme plátkami citróna, linety, cesnak a čerstvý rozmarín.  Takto naplneného zabalíme do alobalu, dobre utesníme a grilujeme po oboch stranách na rozohriatom grile. Podáva sa s chlebom a zeleninou.

Pstruh ako živánska

Očisteného pstruha naplníme plátkami zemiaka, cibule, zelenej papriky a  vetvičkou kôpru. Všetko osolíme, môžeme pridať vegetu a okoreníme štvorfarebným korením.  Pstruha položíme na alobal, pridáme 2 - 3 plátky masla a zalejeme 2 - 3 lyžicami bieleho vína. Tesne uzatvoríme a po oboch stranách grilujeme na grile 30 minút.

 

A. Gagová

 

Fotogaléria