Preskočiť na obsah

Sladká tvorivá dielňa

dobrotky     V priestrannej kuchyni KD sa v nedeľné predpoludnie zišlo jedenásť dievčatiek a jeden chlapec, tvoriť sladké dobroty spolu s tetami Jankou Vidovou a Jarkou Šebánovou.

     Šikovné ručičky najskôr striedavo napichovali okrúhle piškóty, kúsky banánu a opäť piškóty na špáradlo. Hotovú maškrtku ešte ponamáčali v čokoládovej poleve a posypali drobnými cukríkmi.

     Hneď potom sme sa pustili do kokosových guliek čarodejnice Maggiky a aká by to bola hostinka bez torty? Veru, ani tá nesmela chýbať! Na jej prípravu nás inšpirovala teta Ľubka Križanová na dospeláckom kurze varenia. Korpus na „Potras tortu" sme pre istotu upiekli doma, ale sladký šľahačkovo-pudingový krém s kúskami ananásu sme zvládli všetci spoločne.

Trošku sme si pomaškrtili aj pred obedom, ale každý si svoju „výslužku" sladkostí odniesol aj domov, aby maminy aj tatinovia mohli okoštovať a snáď aj pochváliť šikovnosť a zručnosť svojich ratolestí.

Ponúkame recepty:

Piškótovo-banánové jednohubky

Potrebujeme: okrúhle piškóty, banány, čokoládovú polevu, špáradlá

Kokosové guľky čarodejnice Maggiky

Potrebujeme: Balíček ovsenných vločiek, balíček strúhaného kokosu, 1 Heru, 1 vanilk. cukor,   5 lyžíc prášk. cukru.

Postup: Všetky suroviny spolu vymiešať, vytvarovať guľky, obaliť ich v kokose a hotové vložiť do papierových košíkov.

„Potras torta"

Potrebujeme: 1 balíček pudingu bez varenia „OLLÉ" (Dr. Oetker), 1 šľahačková smotana, konzerva zavareného ovocia (mandarínka,  ananas, jahody...), okrúhly korpus z piškótového cesta.

 

J.V.

 

Fotogaléria